UV-lampor

Labino Cosmos

Ny innovativ produkt från Labino främst avsedd för sköljstationer i ett penetrantsystem. Täcker en yta på 2×2 meter på ett avstånd av 3 meter med >300µW/cm2

3 års garanti.

Produktblad Labino Cosmos

Labino MB 3.0 Poseidon (BlueLight)

MB Poseidon är en BlueLight lampa (440 nm +/- 5 nm). Bluelight är lämplig för detektering av defekter där omgivande ljus är svårt att få bort. För att säkerställa att tillräcklig kontrast uppnås samt för skydd av ögon ska inspektion ska utföras med de gula kontrastglasögonen som medföljer. MB Poseidon är utformad för att överensstämma med SIS-CEN / TR 16638: 2014. 2 års garanti

Finns även med fäste för sprayflaska som tillbehör (Athena).

Produktblad MB Poseidon

Labino MB 3.0

MB 2.0 Zeus/Hermes är lätt, smidig och med kraftfullt UV-ljus. Enkelt att växla mellan UV-ljus och vanligt vitt ljus. Lampan lämpar sig lika bra för magnetpulver- och penetrantprovning som för olika typer av läcksökningsuppdrag. IP68 klassad.

MB Zeus/Hermes finns i två utföranden: Zeus (Standard) och Hermes som uppfyller RRES-90061. Både Zeus och Hermes är godkända enligt den nya standarden ASTM E3022, och båda modellerna finns i batteridriven respektive nätdriven version. Levereras i rejäl väska med laddare (2 modeller) samt extra batterier och skyddsglasögon. 2 års garanti

Finns även med fäste för sprayflaska som tillbehör (Athena).

Produktblad MB 3.0 Flyer

Labino MB Hercules EX

MB Hercules Ex (EX-klassad UV-lampa) är en extremt hållbar produkt specielltutvecklad för användning i områden där risken för explosion ärhög. Användning av explosionssäkra produkter krävs ofta på offshore oljeplattformar, raffinaderier, rymdindustrin och försvar. MB Hercules EX har IP66-klassning.

Det har framgångsrikt genomförts extremt tuffa test, bland annat tester för termisk konditionering, Impact Tests, DropTest samt IP-tester som ledde till ATEX-certifieringen (Certifikat:ITS17ATEX402144X). Dessutom har Hercules Ex framgångsrikt slutfört alla tester och revisioner som leder till certifiering av IECEx, NFPA  och US Military Saltfogtest och Explosiv atmosfärtest. Lampan överensstämmer med ASTM E3022-15, Rolls-Royce RRES 90061 och Airbus AITM6-1001. 2 års garanti

Denna unika produkt är lämplig för användning i extrema väderförhållanden som varierar från + 40 ° C) till – 20 ° C.

MB Hercules EX är batteridriven och har en intensitet på 4000 μw/cm2. En laddare levereras med varje lampa som gör det möjligt för användare att ladda batterierna utan ta bort dem från lampan. Laddning av batterier bör endast ske utanför explosiva atmosfärer.

 

MB Hercules Ex Produktblad

Labino MB Iris 2.0

MB Iris 2.0 är ett extremt kompakt UV-lampa. Den används tillsammans med t.ex. automatiserade system som innehåller kameror samt för att inspektera trånga utrymmen.

MB Iris 2.0 har testats för att följa både ASTM E3022-15 och ISO 3059-12 standarderna samt med de interna kraven  mot Rolls-Royce RRES 90061 och Airbus AITM6-1001. Det genererar en intensitet av ungefär 4 000 μw /cm2 vid 38 cm (15 tum).

MB Iris 2.0 levereras endast för nätdrift och levereras med en monteringsanordning för konsol. 2 års garanti.

MB Series Produktblad

Labino Nano 375

Labinos minsta UV lampa som är lämplig för dokumentation (osynligt bläck), ID kontroller och andra tillämpningar där en mindre lampa passar. Passar mycket bra i ett bälte med hållaren.

CSI FORENSICS Produktblad

Labino UVG 2/3 2.0

För mindre läcksökningsjobb eller inspektion av skarvar m.m. så är nya UVG2 /3 2.0 ett utmärkt val. Lampan är liten och smidig och ger en bra UV-intensitet. UVG3 är försedd med ett vitljusfilter. Dessutom är lampan penetrant resistent och IP68 klassad. Beroende på modell så är ljuskäglans diameter mellan 8-12 cm och med en intensitet på 4 000 – 90 000 µW/cm2 vilket gör en till den bästa ”torch” lampan på marknaden idag.

UVG2 2.0 finns i två varianter (Spotlight & Midlight) och UVG3 2.0 finns i tre varianter (Spotlight, Midlight & Floodlight).

Levereras som komplett kit med laddare, väska, skyddsglasögon och hållare.

UVG3 2.0 Produktblad UVG2-2.0 Produktblad

Labino BB 2.0

Vår kraftfullaste UV-lampa för de tuffaste miljöer då den är IP68-klassad samt penetrantresistent och där krav på stor ljusbild behövs. Labino BB finns med 3 olika utföranden (Artemis, Helios samt Ikaros) samt som nätdriven eller batteri/nätdrift. Lång batteritid i det utförandet (6-8 timmar).

Labino BB uppfyller samtliga krav för UV lampor, ASTM, Airbus och Rolls Royce gör den lämplig för alla applikationer. 2 års garanti.

BB 2.0 Produktblad

Labino GX Orion

GX Orion är en stationär LED-UV lampa. GX Orion, är IP68 klassad samt penetrant resistent vilket gör den mycket lämplig att placera över eller i nära anslutning till magnetpulverbänkar och penetrantsystem. Det finns tre olika modeller att välja från, fjärrstyrd med flera UV-intensiteter, UV på / Endast avstängningsknapp och UV- och synligt ljus på / av-knapparna.

GX-serien är specifikt utformad för att uppfylla ASTM E3022-15 och ISO 3059-12 samt krav som fastställts av PRIMES. GX-serien uppfyller även Rolls-Royce RRES 90061 specifikation.

Alla GX Orion-modeller har ett inbyggt PLC-gränssnitt utformad för att ansluta till ditt PLC-system. Du kan välja en enhet eller enkelt bygga ihop fler för att få den storlek och täckning som önskas. 3 års garanti, levereras komplett med upphängningsanordning.

GX Orion Produktblad

Labino ARIS Kit

Labino ARIS ”Forensic” kit består av fyra stycken högintensiva lampor avsedda för brottsplatsundersökningar och annan kriminalteknisk analys.

Våglängden på de lampors om ingår är: Blå (455nm), Grön (530nm), Amber (590nm) samt UV (365nm). Ljuskäglan är bred och kontinuerlig, batteritiden är 4 timmar kontinuerlig drift. Laddningsbara batterier som det dessutom medföljer extra kan laddas internt i lampan eller externt med de medföljande laddarna. Vikten per lampa är 780 gram.

Samtliga lampor kan även köpas som enkel-kit.

Labino ARIS Produktblad

Labino NOVA Kit

Labino NOVA ”Forensic” kit består av åtta stycken högintensiva lampor avsedda för brottsplatsundersökningar och annan kriminalteknisk analys. Våglängden på de lampors om ingår är: Lila (400nm), Blå (455nm), Cyan (505nm), Grön (530nm), Amber (590nm), Röd (625nm), UV (365nm) samt vitt ljus.

Ljuskäglan är bred och kontinuerlig, batteritiden är 6 timmar kontinuerlig drift. Laddningsbara batterier laddas externt med den medföljande laddaren. Vikten per lampa är 211 gram.Stativ för montering av lamporna medföljer samt kamerafilter för dokumentation.

Samtliga lampor kan även köpas som enkel-kit.

Labino NOVA Produktblad

Labino Apollo 3.0 (UV- & Vitljusmätare)

Apollo 3.0 är ett instrument för mätning av UV- & Vitljus samt nu även för Bluelight & Vitljus. Mycket snabbt instrument med trådlös (Bluetooth) överföring av mätdata mellan sensor och enhet. Uppfyller alla standarder och krav på en ljusmätare. Finns även som dubbel-kit med två sensorer för att hela tiden ha 100% tillgänglighet även vid kalibrering. Ergonomisk, lätt handhavande, lätt vikt samt 2 års garanti gör Apollo 3.0 till det naturliga valet.

Kalibrering görs i Sverige på ISO 17025 ackrediterat laboratorium med snabba ledtider och fördelaktigt pris.

OBS! Labino Apollo 3.0 finns nu även för mätning av Bluelight.

Produktblad Apollo 3.0