Skikttjockleksmätare

QuintSonicT

Nu finns även QuintSonicT (Tablet) som är en komplett utrustning i en tablet, anpassad för mätning ute i produktionsmiljö.

Precision skikttjockleksinstrument som använder ultraljud (puls-eko) för att mäta upp till 5 skikt i en mätning.  Det är även möjligt att mäta polymerbeläggningar som färger, lacker och syntetiska material samt glas, keramik eller metalliska beläggningar på nästan alla underlag. Lack på syntetiska material, koppar på keramiska, syntetiska material på trä eller glas på metall bildar de typiska beläggningssystem som kan mätas med QuintSonicT. Som den första utrustningen i sitt slag, är det möjligt att mäta beläggningar på fiberarmerad plast, t.ex. GFK, kolfiber, WPC.

Enkel kalibrering, grafisk visning av mätresultaten på en skärm, möjliggör snabb användbarhet och mångsidig användning av QuintSonicT.

 

QuintSonic-T skikttjockleksmätare produktblad

QuintSonic7

Precision skikttjockleksinstrument som använder ultraljud (puls-eko) för att mäta upp till 5 skikt i en mätning.
Det är även möjligt att mäta polymerbeläggningar som färger, lacker och syntetiska material samt glas, keramik eller metalliska beläggningar på nästan alla underlag. Lack på syntetiska material, koppar på keramiska, syntetiska material på trä eller glas på metall bildar de typiska beläggningssystem som kan mätas med QuintSonic7. Som den första utrustningen i sitt slag, gör QuintSonic7 det möjligt att mäta beläggningar på fiberarmerad plast, t.ex. GFK, kolfiber, WPC.

Enkel kalibrering, grafisk visning av mätresultaten på en skärm, möjliggör snabb användbarhet och mångsidig användning av QuintSonic7.

QuintSonic 7 skikttjockleksmätare produktblad

MiniTest 7400

MiniTest 7400 är en högprecisions skikttjockleksmätare för de mest krävande applikationerna. Fungerar på alla metalliska underlag med ett flertal olika prober att välja mellan för att kunna mäta på de allra tunnaste skikten eller på de mest svårtillgängliga ställen.

MiniTest 7400 har en mängd olika funktioner inbyggt för att få ut statiska underlag och diagram från mätningar. MiniTest 7400 kan enkelt kopplas in till datorn och styras via MSoft 7 mjukvaran.

MiniTest 7400 skikttjockleksmätare produktblad

MiniTest 2500 / 4500

MiniTest 2500 / 4500 är en multifunktionell och mångsidig ytskiktsmätare med ett brett urval av utbytbara mätprober.

MiniTest 2500 / 4500 är utrustade med ett minne för lagring av upp till 2 miljoner mätvärden antingen i direktläge (MiniTest 2500) eller batch för dataöverföring till PC via USB, MiniTest 4500 erbjuder dessutom Bluetooth-anslutning till PC eller app.Ergonomisk design, en tydlig skärm, upplyst tangentbord och andra användbara funktioner bidrar till att MiniTest 2500 / 4500 är det naturliga valet som skikttjocklekmätare.

Proberna till MiniTest 2500 / 4500 är utrustade med slitstarka spetsar vilket garanterar lång livslängd. Värmebeständiga prober för temperaturer upp till 350 ° C

Det finns även en ”pulverprobe” för att mäta pulvertjockleken på stål eller aluminium före härdning för att därefter kunna uppskatta den slutliga skikttjockleken.

MiniTest2500-4500 skikttjockleksmätare produktblad

SmarTest

SmarTest är en helt ny unik skikttjockleksmätare i form av en penna som skickar mätresultaten direkt till SmartPhone eller Tablet (både Apple & Android) via Bluetooth. Glöm kablage som trasslar sig!

SmarTest appen ingår i paketet där den kommunicerar direkt med mätproben och sparar data direkt in i systemet.

Finns med flera olika prober, så kontakta oss för att få rätt modell för er applikation.

SmarTest skikttjockleksmätare produktblad

MiniTest 725 / 735 / 745

MiniTest 700 är en noggrann och flexibel skikttjockleksmätare med stor display samt Bluetooth- och USB-anslutning. Vår absoluta toppsäljare!

Mätprocessen är heldigitaliserad vilket resulterar snabb och högnoggrann skikttjockleksmätning.

MiniTest 700-serien finns i tre versioner:

MiniTest 725 med fast integrerad sensor (för magnetiskt- eller icke-magnetiskt material)
MiniTest 735 med extern sensor (för magnetiskt- eller icke-magnetiskt material)
MiniTest 745 utbytbar sensor (för magnetiskt- eller icke-magnetiskt material) Intern/Extern.

Sensorer finns i flera olika versioner efter behov och användningsområde.

MiniTest 725-735-745 skikttjockleksmätare produktblad

MiniTest 650

Robust skikttjockleksmätare anpassad för tuff miljö och nötande ytor.

Den robusta skikttjockleksmätaren MiniTest 650 med en fast extern givare med slitstark spets av hårdmetall och är extra lämplig för t.ex. blästrat stål och spraybelagda ytor. Gummihölje ger halkfritt grepp och skydd mot slag slag och stötar. Instrumentet finns för både magnetiska och omagnetiska material

MiniTest 650 är särskilt utformad för att fungera i tuffa miljöer så som offshore och gruvindustrin

MiniTest 650 finns i flera olika utföranden, så kontakta oss för att få rätt modell för er.

MiniTest 650 skikttjockleksmätare produktblad

MiniTest 70

MiniTest 70 är ett prisvärt och tillförlitligt mätinstrument där enkelt handhavande är viktigt.
MiniTest 70 mäter icke-magnetiska skikt (färg, syntetmaterial & krom) på både magnetiska och icke-magnetiska underlag och känner av underlaget själv.

Modellen har statistikfunktioner för: Antal mätningar, min, max och medelvärde, samt standardavvikelse. MiniTest 70 väger endast 70 gram.

MiniTest 70 finns i flera olika utföranden, så kontakta oss för att få rätt modell för er.

MiniTest 70 skikttjockleksmätare produktblad

MikroTest

Analog skikttjocklekmätare.

MikroTest är en populär och enkel analog skikttjockleksmätare med väldigt enkelt handhavande. Fungerar i alla riktningar och är inte beroende av batteri, kan användas för att mäta skikttjocklek på bland annat: galvanisering, nickelbeläggning, fosfatering, färg, plast- och emalj.

MikroTest finns i flera olika utföranden, så kontakta oss för att få rätt modell för er.

MikroTest skikttjockleksmätare produktblad