Instrument

Ectane 2

Ectane 2 är ett komplett ECA (Eddy Current Array) instrument med lång batteritid (8 timmar).

Ectane 2 är ett kraftfullt instrument med snabb balansering och kalibrering för samtliga tekniker såsom ECT, ECA, TECATM, RFT, NFT, NFA, MFL och IRIS. Instrumentet har även stöd för roterande RFC (Rotating Pancake Coil) prober.

Ectane 2 finns i 3 utföranden 64, 128 eller 256 kanaler.

Kontrolleras med MagniFi mjukvaran.

Produktblad ECTANE2 Produktblad MagniFi

Reddy

REDDY från EddyFi är en komplett, ruggat system (IP65) med inbyggd touch-skärm.

REDDY finns i två utföranden, dels REDDY för ytsprickor och korrosion där en högupplöst C-Scan vy snabbt analyserar och visar inspelat data. MagniFi Go mjukvaran är redan installerad på systemet för enkel användning. Ett stort antal prober för alla tänkbara applikationer finns tillgängliga för både svets, korrosion och andra ytbrytande defekter. Finns med 32, 64 eller 128 kanaler.

Det andra utförandet är REDDY AC som primärt är avsett för att ersätta ECT instrument på marknaden för t.ex tubprovning. MagniFi Go är installerat även på AC versionen.

Produktblad REDDY Produktblad REDDY Tubing Produktblad Prober Produktblad MagniFi

LYFT

LYFT är instrumentet för att hitta korrosion under isolering och brandskydd. LYFT använder sig av PEC/PECA-tekniken (Pulsed Eddy Current & Pulsed Eddy Current Array).

LYFT är det vanligaste instrumentet world-wide för PED applikationer i fältbruk.

Kompatibel med LYFT ProTM mjukvaran (PC baserad), SMARTPulseTM & CWT verktyg.

Produktblad LYFT

AMIGO2

AMIGO2 är instrumentet för att hitta yt-brytande sprickor samt storleksutvärdera dessa även om de är övermålade med färg eller annan beläggning. AMIGO2 använder sig av ACFM-tekniken ( True Alterning Current Field Measurement).

Minimal förbehandling av ytan, snabb, bred täckning och i ett ruggat och portabelt skal gör det AMIGO2 till ett perfekt instrument för detektering av sprickor. Enkel inbyggd mjukvara.

Finns även för undervattensbruk.

Produktblad AMIGO2

PipeScan HD

MFL (Magnetic Flux Leakage) scanner för korrosionskontroll på rör och platta objekt. Är kompatibel med EddyFi Reddy samt Swift-M.

Produktblad PipeScan HD

Mentor EM

Mentor EM är ett kraftfullt virvelströmsinstrument med det bästa signal/brus förhållandet på marknaden.
Instrumentet är lämpligt är för alla typer av applikationer såsom ytkontroll, svetskontroll samt mot flyg inklusive roterande. Mentor EM har ett intuitivt pekskärmsgränssnitt och anpassningsbara inspektionsapplikationer (”apps”) så att man anpassar instrumentet för sina applikationer.

Användaren kan antingen skapa anpassade applikationer för sina inspektioner eller använda de förinstallerade på enheten. Öka inspektionsproduktiviteten och sänk träningskostnaderna med guidad inställning och kalibrering på enheten. Effektiv rapportering och analys tack vare den inbyggda trådlösa anslutningen samt enkelheten till export.

Produktblad Mentor EM